Gemeente Waalwijk
"Ik geniet ervan, dat als het stof is neergedaald, door de wijk te lopen om te zien hoe het geworden is."
Ik werk al bijna 20 jaar bij het team Ruimte, Economie en Werk van de gemeente Waalwijk. Eerst als stedenbouwkundige en sinds een jaar of acht als projectleider. Mijn werk draait voornamelijk om woningbouw, met projecten zoals Landgoed Driessen en Akkerlanen.
Wat mijn functie zo leuk maakt, is de afwisseling en het vele contact met verschillende mensen. Van inwoners tot projectontwikkelaars en bouwbedrijven, van collega's tot wethouders. Als projectleider ben ik betrokken bij projecten vanaf het eerste initiatief tot aan de realisatie. Ik geniet ervan om ideeën concreet te zien worden. Hoewel de gemeente zelf niet bouwt, geeft het me voldoening om de bouwvakkers aan het werk te zien en later, als het stof is neergedaald, door de wijk te lopen om te zien hoe het geworden is.
Wat me aantrok tot de gemeente Waalwijk als werkgever was de omvang en de interessante uitdagingen die het biedt. In vergelijking met mijn vorige baan als stedenbouwkundige in een kleinere gemeente, gaf Waalwijk me meer mogelijkheden. Ook het samenwerken met andere stedenbouwkundigen en het klankborden met collega's waren belangrijke redenen om over te stappen, ondanks een langere reistijd.
Het werken bij de gemeente Waalwijk bevalt me omdat de stad groot genoeg is voor interessante uitdagingen, maar ook klein genoeg om te weten wat er speelt. De platte organisatie met korte lijnen naar collega's en bestuurders geeft me de ruimte om mijn werk op mijn eigen manier in te vullen, op het moment en de plek die bij me past. Daarnaast kreeg ik de kans om lang verlof op te nemen voor een wereldreis en later om intern door te groeien naar projectleider. Ook ben ik bijna 10 jaar lid geweest van de ondernemingsraad. Een super leerzame tijd waarin ik veel verschillende collega's heb gesproken en kanten van de organisatie zag die ik anders normaal niet gezien zou hebben.
Wat het werken bij de gemeente Waalwijk voor mij uniek maakt, is de kritische maar constructieve houding van mijn collega's. Velen van hen kijken over de grenzen van hun eigen functie en vakgebied heen en stellen dingen ter discussie, altijd met respect voor elkaars persoonlijkheid en verantwoordelijkheid. Dat komt de kwaliteit van plannen ten goede. Ook de platte organisatie draagt hier ook aan bij.
Hoewel ik als kind waarschijnlijk nooit gedacht heb aan een carrière als ambtenaar, ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Op de middelbare school koos ik bewust voor een exact vakkenpakket. Dat sloot aan op mijn interesses en waar ik goed in was. De keuze om bouwkunde te gaan studeren was ook snel gemaakt. Technisch, maar ook creatief. Eenmaal afgestudeerd op stedenbouw koos ik voor het werken bij een gemeente, omdat ik daar van a tot z bij een project betrokken ben. De stap van stedenbouwkundige naar projectleider die ik later gemaakt heb was dan ook niet zo groot. Terugkijkend zie ik een logische lijn in mijn interesse voor processen en de stappen die ik heb genomen.
arrow_back Terug naar overzichtOntvang passende vacatures, projecten en stages in je mailbox.